Mars Koç Burcunda (28 Haziran 2020-7 Ocak 2021)

28 Haziran’da Mars Koç’a geçecek ve 7 Ocak 2021’e dek Koç’ta olacak. Yani, yılın 2. yarısını Koç’ta geçirecek. (Mars 10 Eylül-14 Kasım arasında geri gidecek. Mars geri giderken işler sarpa sarabilir, projeler aksayabilir, tartışma ve kazalar söz konusu olabilir.)

Mars Koç’ta, savaşçı ve mücadeleci, cesur hatta korkusuz. Düşünmeden hareket eden, bireysel ve aceleci yönleri de var.

Mars Koç’ta ilerlerken Oğlak’taki Jüpiter, Satürn ve Plüton ile sert açılar yapacak. Mars Koç’un Satürn ise Oğlak’ın yöneticisi. Mars cesareti artırıyor, isyan, başkaldırı, hatta gözü karalık getiriyor. Satürn ise sistemleri, yöneticileri ve kuralları gösteriyor. İkisi de oldukça güçlü durumda ve birbiriyle restleşiyor.

Covid-19 salgınının gözler önüne serdiği sistemik adaletsizlik ve polis şiddeti sonucu artan tepkiler ABD’de yüzyıllardır tüm dünyaya hakim olan beyaz erkek sistemini ve düşünce yapısını sarsıyor. Sistemin absürt bakış açısı ve uygulamaları iyice göze batmaya başladı. Mars’ın uzun süre kalacağı Koç’a geçmesi başkaldırı ve isyanın artacağına delalet.

Benzer ya da başka sebeplerle diğer ülkelerde de ayaklanmalar çıkabilir.

Oğlak’taki Jüpiter, Satürn ve Plüton ise bunun pek hoş karşılanmayacağını, otoriterliğin ve baskının artacağını gösteriyor.

Sert açılar ağırlıklı olarak Ağustos ve Ekim’de. Ekim daha karışık.

Mars Koç’ta sizi nasıl etkiliyor? Yükselen burcunuza göre burç yorumunuzu okumayı unutmayın.

Yükselen Koç

28 Haziran’da Koç burcunun yöneticisi Mars kendi burcuna geçiyor ve 7 Ocak 2021’e dek burada olacak. Yılın 2. yarısında projeler hızlanıyor, enerjiniz artıyor. Neyse ki, can sıkıntısındansa yoğun bir tempoda yaşamayı ve çalışmayı tercih ediyorsunuz.

Eğer hayatınızda önemli bir değişiklik yapmak istiyorsanız, Mars burada size ihtiyacınız olan cesareti verecek. Yeni şeylere başlayabilir, yeni bir yola girebilirsiniz. Ancak sevdiklerinizi kırmamaya dikkat edin. Koç Zodyak’ın en bağımsız burcu olduğundan, Mars burada aceleci davranışlara, köprüleri atıp kendi yoluna gitmeye sebep olabilir.

Bu dönemde daha mücadeleci olacaksınız, fevri çıkışlar yapabilirsiniz. Spor yapmak iyi gelecek, fiziksel olarak aktif olmak isteyeceksiniz ancak 10 Eylül-14 Kasım arasında kendinizi zorlamayın, kazalar, sakarlıklar yaşanabilir.

10 Eylül’de Mars geri gitmeye başlayacak ve 14 Kasım’a dek daha güçsüz bir konumda olacak. Bazı projelerde frene basmanız gerekecek. İşler istediğiniz gibi gitmediğinde çabuk sinirlenebilirsiniz, canınız sıkılabilir ancak yavaşlamak daha iyi. Bazı düzeltmeler yapabilir ve 14 Kasım’dan sonra daha hızlı ilerleyebilir, daha iyi karar alabilirsiniz.

Mars Koç burcundayken tarzınızı ve görünüşünüzü değiştirebilirsiniz ancak 10 Eylül-14 Kasım arasında, Mars geri hareketteyken, önemli değişiklikler yapmayın.

Yükselen Boğa

Mars, Koç’a yıldız haritanızda bitişler ve bilinçaltı ile ilgili 12. Eve geçiyor. 28 Haziran 2020 – 7 Ocak 2021 arasında 6 ay kadar Koç’ta olacak.

Bu dönemde kendinizi geçmişi düşünürken, gözden geçirirken bulabilir, bundan sonra ne yapmanız gerektiğine karar vermeye çalışabilirsiniz. Hayatınızdan bazı şeyleri çıkaracak, geride bırakacak ve bir sayfayı kapatacaksınız. Bu nedenle üzülmek, yas tutmak ya da daha duygusal olmak ve hüzne kapılmak söz konusu olabilir.

Mars, 10 Eylül – 14 Kasım arasında geri gidiyor, geçmişten gelen öfke ve kızgınlıklar su yüzüne çıkabilir. Öfkenizi içe atmayın ancak duygularınızı ifade etmeniz ve boşaltmanız gerek. Kendi başınıza uzun yürüyüşlere çıkmak hem duygularınızı hem de düşüncelerinizi düzenlemeye yardım edebilir. Koşu, yoga, karate, vb. iyi gelebilir.

Mars geri giderken, bilinçaltı duygu ve düşünceler açığa çıkacak, yalnız kalmaya ihtiyaç duyabilir, bilinçaltına yönelik çalışmalardan, psikoterapiden fayda sağlayabilirsiniz. Kendinizi sabote ettiğiniz noktaları fark edip geride bırakacak, yenileneceksiniz.

Yükselen İkizler

2020 yılının 2. yarısında arkadaşlıklar ve grup çalışmaları önem kazanıyor, zira Mars 28 Haziran 2020-7 Ocak 2021 arasında Koç’ta, yıldız haritanızda 11. Evde olacak.

Yılın 2. yarısında sosyal hayatınız canlanıyor, arkadaşlarla sık sık bir araya geliyorsunuz. İş hayatında ekip çalışmaları yoğun geçecek, yeni bir ekip kurmanız gerekebilir. Grup, dernek, vb. bir yere girebilir ya da üye olduğunuz dernekte aktif çalışmaya başlayabilirsiniz.

Mars, 10 Eylül-14 Kasım arasında geri gidecek. Bu dönemde işler sürüncemeye girebilir. Ekip içinde anlaşmazlık çıkabilir, projeler durma noktasına gelebilir. İnsanları idare etmekte zorlanabilirsiniz. Sosyal hayat size yorucu gelebilir, arkadaşlarla sürtüşmeler yaşanabilir. Bir arkadaşınızla aranızın bozulması ya da geçmişten gelen bir konunun tekrar gündeme gelmesi olası.

Yükselen Yengeç

28 Haziran’da savaşçı Mars Koç’a, yıldız haritanızda başarı ve hedeflerle ilgili 10. Eve geçiyor ve 2020’nin 2. yarısı boyunca Koç’ta olacak. Mars burada sizi kariyerle ilgili destekliyor.

İş hayatında yükselmek için çalışabilir ya da eğer kendi işinizi yapmak istiyorsanız, harekete geçebilirsiniz. Hedeflerinize odaklanacaksınız, Mars hayallerinizi gerçekleştirmek için size cesaret verecek.

Ancak 10 Eylül – 14 Kasım arasında geri çekilecek ve olan biteni değerlendireceksiniz zira, Mars bu dönemde geri gidiyor. Projeler durma noktasına gelebilir, gecikme ve aksaklıklar çıkabilir. Bugüne dek yaptıklarınızı gözden geçirmek, detaylarla uğraşmak ve eksikleri tamamlamak gerekebilir.

Bu dönemde iş hayatında ilişkilere önem vermek gerek, Mars başına buyruk ve bağımsız hareket etme eğilimini gösterir, beraber çalıştığınız kişiler ya da yöneticilerle anlaşmazlık yaşayabilirsiniz. İşlerin yavaş ilerlemesi canınızı sıkabilir. Kendinizi ve çevrenizi zorlamaktan kaçının, 14 Kasım sonrasında işler hızlanacak ve hedeflerinize ulaşmak daha kolay olacak.

Yükselen Aslan

2020 yılının 2. yarısında eğitim ve seyahat gündeminizde olacak, zira Mars 28 Haziran’da Koç burcuna yıldız haritanızda 9. Eve geçiyor. Mars, 7 Ocak 2021’e dek Koç’ta olacak, 10 Eylül-14 Kasım arasında geri gidecek.

Üniversiteye geri dönebilir ya da başka bir alanda eğitim alıp uzmanlaşabilirsiniz. Mars burada yeni girişimlerde bulunmak ve risk almak için size cesaret veriyor. Şehir dışı ya da yurtdışı seyahatler yoğun olabilir ya da yasal meselelerle uğraşabilirsiniz. Rutinin dışına çıkıp kendinizi geliştireceğiniz bir dönem.

Ancak 10 Eylül – 14 Kasım arasında, Mars geri giderken, işler sürüncemeye girebilir. Bazı planları ertelemek ve bugüne dek yaptıklarınızı değerlendirmek gerek. Bu dönemde gereksiz riskler almayın, yapabileceğinizden fazlası için söz vermeyin. Yeni girişimleri 14 Kasım sonrasına erteleyin, eksikleri tamamlayın. Eğitim hayatında gecikme ve aksaklıklar, yasal problemler, yurtdışı seyahatlerde terslikler olası.

Mars Koç burcunda iken söylediklerinize dikkat edin, fazla açık sözlü ya da tartışmacı olabilirsiniz. Görüşlerinizi ve inançlarınızı güçlü bir şekilde ifade edebilir, onlar doğrultusunda harekete geçebilirsiniz. Eşinizin ailesiyle gerginlikler, hayata bakış açınızı değiştiren olaylar olabilir.

Yükselen Başak

2020 yılının 2. yarısında finansal konular gündeminizde olacak, zira Mars 28 Haziran’da Koç burcuna yıldız haritanızda 8. Eve geçiyor. Mars 7 Ocak 2021’e dek Koç’ta olacak, 10 Eylül-14 Kasım arasında geri gidecek.

Bu dönemde ortak finansal konular, kredi, borç, alacak, miras, vergi ya da sigorta işleri ile ilgilenmeniz gerekiyor. Ortak harcamalar artabilir, parayla ilgili tartışmalar yaşanabilir. Ya da mal paylaşımı, miras paylaşımı, ayrılık, boşanma vb. gündeme gelecek.

İlişkilerde yoğun duygular ve tutkular ortaya çıkıyor ancak acele etmeyin ve partnerinizi ya da kendinizi bir karara zorlamayın.

10 Eylül – 14 Kasım arasında, Mars geri giderken, işler sürüncemeye girebilir. Alacaklar gecikebilir, ödemelerde aksama yaşanabilir. Gizli konular, sevdiğiniz biriyle ilgili sırlar ortaya çıkabilir. Hızlı başlayan bir ilişki yavaşlayacak, durup düşünmek ve olan biteni değerlendirmek gerekecek. Öfke, kıskançlık gibi yoğun duygular hissedebilirsiniz.

Yükselen Terazi

2020 yılının 2. yarısında ikili ilişkiler büyük bir gündem olacak, zira Mars 28 Haziran’da Koç burcuna yıldız haritanızda 7. Eve geçiyor. Mars 7 Ocak 2021’e dek Koç’ta olacak, 10 Eylül-14 Kasım arasında geri gidecek.

İlişkilerde daha girişken ve bağımsız davranabilir, aktif, iddialı kişilere ilgi duyabilirsiniz. Partnerinizin ya da ortağınızın fevri tavırlarıyla karşılaşmanız mümkün. En iyi ihtimalle, birlikte çok iş halledebilir, yeni girişimlerde bulunabilir ya da seyahate çıkabilirsiniz.

Ancak 10 Eylül – 14 Kasım arasında, Mars geri giderken, önemli ilişkiler sarsılabilir. Eşinizle uzlaşmanız zor görünüyor. Geçmişten gelen konular ortaya çıkıyor, tartışmalar büyüyor. Öfkenizi bastırabilirsiniz fakat daha sonra patlama olasılığı da var. En iyisi açık olmak ve duygularınızı karşınızdakini kırmadan ifade etmek ve nerede ayrı düştüğünüzü, asıl problemi bulmak.

Bu dönemde eski sevgilinize kafayı takabilir, öfke, kıskançlık ya da tutku hissedebilirsiniz. Geçmişi sorgulamanız ve hala bitmeyen duygularla karşılaşmanız mümkün. Ya da eski bir aşk canlanabilir, tekrar bir araya gelmeyi düşünebilirsiniz. İyi düşünün!

Eski eşinizle sorun yaşayabilir, çocuklarınız ya da başka ortak konularla ilgili anlaşmazlığa düşebilirsiniz.

2020’nin 2. yarısında ilişkilere dikkat edin, fazla açık sözlü, fevri ya da tartışmacı olabilirsiniz. Birlikte çalıştığınız kişiler de bu durumdan etkileniyor. Diplomatik olmanız zor görünüyor. Muhalefetle karşılaşabilirsiniz ve özel hayatınızda ya da iş hayatında ipler kopma noktasına gelebilir.

Yükselen Akrep

2020 yılının 2. yarısında iş arkadaşlarıyla ilişkiler ve sağlık gündeminizde, zira Mars 28 Haziran’da Koç burcuna yıldız haritanızda 6. Eve geçiyor. Mars 7 Ocak 2021’e dek Koç’ta olacak, 10 Eylül-14 Kasım arasında geri gidecek.

Çok çalışacak, enerjinizi işe aktaracak, günlük hayatınızda aktif ve hareketli olacaksınız. Uzun süreli bir proje gündeme gelebilir, işler yoğunlaşıyor. Hem kendinize hem de beraber çalıştığınız kişilere baskı yapabilir, fevri davranabilirsiniz.

Ancak 10 Eylül – 14 Kasım arasında, Mars geri giderken, işler sürüncemede kalabilir, günlük işleri yoluna koymak zor olabilir. İş ortamında gerginlik, iş arkadaşları ya da çalışanlarla ilgili problemler çıkabilir. Projeler gecikebilir, teknik konular aksayabilir. Strese bağlı sağlık sorunları yaşayabilirsiniz, kendinize özen göstermeniz gerek. Eğer çalıştığınız yerde mutlu değilseniz, iş arayışına girebilirsiniz.

Mars geri giderken verdiğiniz sözlere dikkat edin, projeleri bitirmek normalden daha uzun sürebilir. Beklemediğiniz aksaklık ve gecikmeler olabilir. Örneğin, çalışanlardan biri işten ayrılabilir ve her şeyi kendiniz yapmak durumunda kalabilirsiniz.

Bu dönemde spor yaparken ya da eğer makinelerle veya fiziksel bir işte çalışıyorsanız dikkatli olun, bedeninizi zorlamayın. Eski bir sakatlık nüksedebilir, bir yerinizi incitebilirsiniz.

2020’nin 2. yarısında işinizde detaylara dikkat edin. İş ortamında ısrarcı ve tartışmacı olmanız mümkün. İş arkadaşlarınızın fevri tavırları, beklenmedik hareketleri ile karşılaşabilirsiniz ve ipler kopma noktasına gelebilir.

Yükselen Yay

Mars 28 Haziran 2020-7 Ocak 2021 arasında Koç burcunda, yıldız haritanızda aşk ve çocukları gösteren 5. Evde olacak. Mars, 10 Eylül – 14 Kasım arasında geri gidecek.

Dikkatli olun, savaşçı Mars Koç burcunda kendi yerinde, yoğun duygular, tutkulu bir birliktelik ya da ciddi kavgalar gündeme gelebilir.

Mars Koç’ta iken dikkatlerin üzerinizde olacak. Sahne sanatları ya da sosyal medya ile uğraşıyorsanız, ön plana çıkabilir, “fenomen” olabilir, tanınabilirsiniz. Risk almaktan, kendinizi göstermekten çekinmeyecek ve rekabetçi olacaksınız. Enerjiniz yüksek, spor yapmak iyi fikir ancak Mars geri giderken kendinizi zorlamayın.

Mars Koç’ta iken çocuklarla aktiviteler gündeme gelebilir, tartışmalar yaşanabilir. Çocuklar başına buyruk davranabilir. Özellikle Mars geri giderken çocuklarla ilgilenmek ve sabırlı olmak gerek.

Mars geri giderken egonuz kırılgan olacak, olumsuz eleştirilerden etkilenebilirsiniz. Aşkta işler sarpa sarabilir, hasıraltı edilmiş anlaşmazlıklar gündeme gelebilir. Duygularınızı ifade etmekte zorlanabilir ya da tepkisel davranabilirsiniz.

Yükselen Oğlak

2020 yılının 2. yarısında ev ve aile gündeminizde olacak, zira Mars 28 Haziran’da Koç burcuna yıldız haritanızda 4. Eve geçiyor. Mars 7 Ocak 2021’e dek Koç’ta olacak, 10 Eylül-14 Kasım arasında geri gidecek.

Mars sizi duygular, iç dünya, geçmiş, kökler, güvende hissetmek, ev ve aileyle ilgili etkiliyor. Ev alabilir, taşınabilir, geçici olarak başka bir şehre yerleşebilir, evinizde dekorasyon ya da tadilat yapabilirsiniz. Aile içi tartışmalar çıkabilir, anne-babanızla ilgilenmenizi gerektiren durumlar olabilir.

Mars geri giderken aile içinde geçmiş olaylar gündeme gelecek, kırgınlıklar su yüzüne çıkabilir, aile içi dinamikler değişebilir.

Eğer evle ilgili sorumluluklarınız fazla ise ve birlikte yaşadığınız kişiler size destek olmuyorsa, patlama noktasına gelebilirsiniz. O nedenle evde kendi payınıza düşeni yapın ancak diğerlerinin de kendi payına düşeni yapmalarını isteyin.

Mars geri giderken kendinizi güvende hissetmekte zorlanabilir, çocukluk travmalarını fark edebilir, iyileştirebilirsiniz.

Yükselen Kova

2020 yılının 2. yarısında çok gezebilirsiniz, zira Mars 28 Haziran’da Koç burcuna yıldız haritanızda 3. Eve geçiyor. Mars 7 Ocak 2021’e dek Koç’ta olacak, 10 Eylül-14 Kasım arasında geri gidecek.

Mars Koç’ta iken yakın çevrenizde aktif olacak, kardeş, komşu ve akrabalarla görüşecek ya da yeni bir gruba gireceksiniz. Bulunduğunuz şehirde ya da internetten etkinliklere/kurslara katılacak ve yeni insanlarla tanışacaksınız.

Ancak 10 Eylül-14 Kasım arasında ilişkilere özen gösterin ve ağzınızdan çıkan sözlere dikkat edin. Yakın çevrenizde gerginlik yaşayabilir ve arkadaşlıkları sorgulayabilirsiniz. Alttan alta rekabet olabilir ve ilişkileri olumsuz etkileyebilir. Yakın bir arkadaş, kardeş, kuzen, komşu ya da birlikte çalıştığınız bir kişiyle sorun yaşayabilirsiniz, yıllar öncesinden gelen kırgınlıklar su yüzüne çıkabilir.

Mars geri giderken şikayet etmeniz ya da istemeden de olsa kırıcı sözler sarf etmeniz olası. Bu dönemde çok konuşabilir, çevrenizdekilerle tartışabilir ya da dedikodu yapabilirsiniz.

Yakın çevrenizle fikir ayrılıkları olabilir ancak farklı görüşlere tolerans göstermeniz gerekiyor. Kendinizi ifade edin, duygularınızı içe atmayın fakat gereksiz tartışmalardan uzak durun.

Yükselen Balık

2020 yılının 2. yarısında parasal konular gündemde olacak, zira Mars 28 Haziran’da Koç burcuna yıldız haritanızda 2. Eve geçiyor. Mars 7 Ocak 2021’e dek Koç’ta olacak, 10 Eylül-14 Kasım arasında geri gidecek.

Mars Koç’ta iken gelirinizi arttırmak için mücadele edebilir ve finansal işlerle, bütçe, hesap konularıyla ilgilenebilirsiniz. Dikkatli olmanız gerek çünkü harcamalarınız artabilir, beklenmedik masraflar çıkabilir.

Özellikle 10 Eylül-14 Kasım arasında masrafları kısmanız gerekebilir. Ödemelerde gecikme, aksaklık yaşanabilir.

Mars Koç’ta iken yeteneklerinizi geliştirebilir, işinize ya da finansal yatırımlara odaklanabilirsiniz. Çeşitli yatırım türlerini araştırabilir ve bu konularda harekete geçebilirsiniz.

Ancak Mars geri giderken yatırımların değeri dalgalanabilir, sabırlı olmakta fayda var. İş ortamında gerginlik söz konusu olabilir, fikir ayrılıkları ve tartışmalar yaşanabilir. Gereksiz tartışmalardan uzak durun.

error: Content is protected !!