Oğlak Burcu

capricorn1

22 Aralık-19 Ocak

Element: Toprak

Nitelik: Öncü

Yönetici gezegen: Satürn

Olumlu: Kişisel öz ile toplumsal kimliğin uyumu, başarı, kişinin içiyle dışının bir olması, alkışlardan etkilenmemek

Olumsuz: Soğukluk, karamsarlık, duyguları aşırı kontrol etme, aşırı hırs, işkoliklik, diktatörlük, yalnızlık, her zaman doğruyu yapma takıntısı

Oğlak burcu sorumluluk sahibi, tedbirli ve güvenilirdir. Hırslıdır, hedefinden şaşmaz, zorluklardan yılmaz, amacına ulaşana kadar çalışmaya devam eder. Sistemli ve planlıdır. Statüye, ünvana, başarıya ve prestije önem verir. Çalışkan, azimli ve disiplinlidir. Tutumludur, hayatı ciddiye alır, karamsar olabilir. Muhafazakardır, geleneklere önem verir. Ciddidir, soğuk görünebilir. Mesafeli olabilir. İş ve görev odaklıdır, duygularını bastırır, diğer insanların duygularını anlamakta ve onlarla yakınlık kurmakta zorlanabilir. Hayal gücüne ve gevşemeye ihtiyacı vardır. Zorluklardan ve engellerden yılmayan tavrı ile başarıya ulaşır. İnatçıdır. İşkolik olup sevdiklerini ihmal edebilir. Kurallara uyar, çevresindekilerin de uymasını ister. Her şeyi kontrol etme ihtiyacı duyabilir. Kendine hakim, hedef odaklı ve  sorumluluk üstlenmeye yatkındır. Saygınlık ve güç Oğlak için çok önemlidir. Dürüsttür. Aşırı ciddi ve sert, katı olmamaya ve duygularını ihmal etmemeye özen göstermelidir.

Her insanın doğduğu ana ve yere göre çıkarılan yıldız haritası eşsizdir ve her birimizin yıldız haritasında 12 burç da yer alır. Yıldız haritamızda Oğlak burcunun yer aldığı evde hedef odaklı ve sorumluluk sahibi olur, kafamıza koyduğumuzu yaparız. Bu alanda geleneklere, otoriteye, saygınlığa ve prestije önem veririz.

error: Content is protected !!